| 
 
| 
 
 
 | 
 
FONDU BURGİNYON (FRANSA) | 
 
  | 
rikkat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2007 
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15639 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2007 
3,284 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
FONDUE BOURGUIGNONE
 
 
4 kişi için MALZEME:
 
800 gr. sığır filetosu 2X2 cm. ebadında küp kesilmiş 
 
1   su bardağı rafine yağı 
 
1   kahve fincanı ayranı alınmış tereyağı
 
SOS OLARAK :
 
Kokteyl sos
 
Sos tartar soğanlı
 
Sos köry
 
Sos Batard
 
Sarımsakla karıştırılmış mayonez
 
Arzu ederseniz sos hollandes veya bernez
 
GARNİTÜR OLARAK :
 
İnce diliklenip kızartılmış sarımsakla ovulmuş ekmek
 
Su teresi
 
Patates cips
 
Kırmızı turp
 
Arzu ederseniz diğer salatalardan natür olarak ve çekirdeksiz yeşil zeytin ve kornişon
 
 
YAPILIŞI :
 
Fândü yapabilmek için komple föndü ocağı lâzımdır, Föndü ocağı iki kısımdan müteşekkildir : 
 
1 - İspirto ile yanan ocak, 
 
2 - Coquelon isimli tenceresi ve hususi çatalları Föndü yemek masasında pişirilir ve yenilir).
 
 
Föndü tenceresine yağları koyup kızdırınız
 
Föndü ocağını yakıp tencereyi ocağın üzerine oturtunuz
 
Etleri herkesin önüne taksim ediniz
 
Çatallara birer et batırıp çatalın ucundaki eti çatal ile kızgın yağa daldırınız
 
Birkaç saniye veya bir dakika çatalın ucundaki eti kızartıp çıkarınız
 
Önünüzdeki tabaklarda, arzu ettiğiniz sosa bulayıp arzu ettiğiniz garnitürle yiyiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
FONDU BURGİNYON (FRANSA) Tarifleri Fransız Yemekleri
 | 
 
 
 
 |