2 kg. sos için MALZEME:
 
20 parça parmak uzunluğunda kırılmış av hayvanı kemiği (1 kg.) (Elik - Geyik - Tavşan gibi hayvanlardan veya av kuşlarının boynu,  kanatları,   kemikleri) 
 
2 kahve fincanı rafine yağı 
 
2 çorba kaşığı tepeleme dolu salça 
 
1 1/2  kahve fincanı un 
 
1/2 Tatlı kaşığı tuz 
 
Zar gibi doğranmış iki adet orta boy soğan 
 
1/2 küçük kereviz,  
 
1  orta boy havuç
 
1/2  tatlı kaşığı  kekik 
 
20 adet tane  karabiber 
 
1 adet defne, 
 
varsa az fesleyen 
 
10 su bardağı su (2 litre)
 
 
YAPILIŞI:
 
Yağı bîr tencereye koyup kızdırınız 
 
Kemikleri ilâve edip zaman zaman karıştırarak kemikler sarı bir renk alıncaya kadar kavurunuz 
 
Unu ilâve ediniz 
 
Üç dört dakika daha karıştırarak kavurup su hariç katan bütün malzemeyi ilâve ediniz 
 
İki üç dakika daha karıştırarak kavurunuz 
 
Suyunu ilâve ediniz 
 
Karıştırarak kaynatıp üzerine toplanacak yağ ve köpüğü alarak atınız 
 
İlk su seviyesine bir işaret koyunuz 
 
Kaynadıkça çekeceği su kadar sıcak su ilâve ederek zaman zaman karıştırarak ve üzerine toplanacak köpük ve yağı alıp atınız 
 
İki - iki buçuk saat pişirip ateşten alınız, süzdürüp kullanınız
  
 |