|
|
FON DÖ VO |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc79602
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2012
1,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
2,5 kilo dana kemiği
6 çorba kaşığı yağ (250 gram)
2,5 su bardağı un
5 çorba kaşığı tepeleme domates salçası (250 gram)
2 çorba kaşığı tuz
5,5 litre et suyu (yoksa su)
Sebze Karışımı:
4 adet iri soğan
250 gram kereviz
250 gram havuç
2 bağ maydanoz kökü ve sapları
2 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı kekik
1) Kemikleri 5'er santim büyüklüğünde kırınız ve yağı, dibi kalın bir tencereye veya tepsiye koyup iyice kızdırınız.
2) Kemikleri ilâve ediniz. Ağaç spatula ile zaman zaman karıştırarak fırında veya ocağın üzerinde kemikleri sarı bir renk alıncaya kadar kavurunuz.
3) Hemen unu ilave edip, devamlı dikkatlice karıştırarak 3 dakika kavurunuz.
4) Sebze karışımını ilâve edip, 2 dakika daha karıştırarak kavurunuz.
5) Salçasını ve baharatını ilâve edip 2 dakika daha kavurunuz.
6) Pişireceğiniz tencereye sıyırarak boşaltınız.
7) Üzerine suyunu ve tuzunu ilâve edip, ağaç spatula ile, kaynayıncaya kadar ağır ağır karıştırınız.
8) Kaynadıktan sonra da zaman zaman karıştırarak ve devamlı ağır ateşte kaynatarak üzerine toplanacak yağ ve köpükleri tamamen alınız.
9) İlk koyduğunuz su seviyesine bir işaret koyarak, kaynarken çektiği su kadar su koyup 3 saat kaynatınız. Sonra hemen süzdürüp istediğiniz zaman kullanınız.
|
|
FON DÖ VO Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
|
|