| 
 
| 
 
 
 | 
 
Folyada  Kılıç Balığı | 
 
  | 
bal böceği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.10.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc29654 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2008 
3,751 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler (2 Kişilik):
 
8 dilim Kılıçbalığı
 
1 limon
 
1 çorba kaşığı kapari
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 çorba kaşığı domate püresi
 
Yeteri kadar tuz ve karabiber
 
 
Hazırlanışı:
 
Kılıçbalığı dilimini sarmaya yetecek kadar alüminyum folyo hazırlayın. Folyonuzun içe gelecek yüzüne fırçayla bol zeytinyağı sürün. Diliminizi bir kaşık sirkeyle ıslatın ve folyonuzun üstüne oturtun. Dilimin üzerine tuz ve  karabiber ekin. Limonu ince yuvarlak dilimler halinde kesin ve dilimin üzerine oturtun. Kalan zeytinyağını dilimin üzerine döktükten sonra kapariyi serpiştirin, en üstüne bir çorba kaşığı domates püresi ekleyin ve folyonuzun kenarını bohça kapatır gibi üst üste getirerek kapatın. Folyadaki Kılıçbalığı diliminizi önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Bu süre sonunda folyadaki balığınızın folyosunu açmadan fırından çıkarın ve tabağa koyun. Sıcak sıcak servis yapın.
 
 
Not: Paketin içine bir domates ve soğan da koymak mümkündür.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Folyada  Kılıç Balığı Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |