| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Kaymak 1 Çorba kasesi
 Buğday unu Yeteri kadar
 Tuz
 Süt 1 Su bardağı
 
 Kaynağın yarısı (sütle karıştırılmış kaymak), un, su ve tuz ile krep hamuru kıvamına getirilir. Tepsiye kaymak sürülür. İlk kat kepçe ile iki parmak şerit halinde kenardan ortaya doğru dizilir. Külle karışık közün üzerine tepsi oturtulur. Hamur şeritlerin üst kısmı özel bir sac (çukur kısmı da közle karışık kül bulunacak ve sacın altı közlü külde ısıtılacak) ile pişirilecek (sac tepsisinin üstüne oturtulacak). Hamurların üstü kızarınca kaymak sürülecek ve işlem hamur bitene kadar devam edecek.
 
 
  
 
 |