| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fiyonk Börek (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44749 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2009 
6,752 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
 
bu bölümümüzde oldukça kolay bir börek tarifi paylaşacağız
 
"Fiyonk Börek"
 
ama önce malzeme listesine bir göz atalım
 
12 adet kare milföy hamuru
 
1 demet ıspanak
 
1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
1 adet yumurta beyazı
 
ve 1 çay kaşığı tuz
 
üzeri için 1 adet yumurta sarısı
 
ve 1 çorba kaşığı susam
 
malzeme listesinden sonra böreğimizin içini hazırlayarak...
 
işlemlere başlayabiliriz
 
1 demet ıspanağımız var güzelce yıkadık
 
şimdi özellikle saplarını çok ince kıyıyoruz
 
yapraklarını biraz daha iri doğrayabiliriz
 
yağımızı tencereye bırakıyoruz
 
biraz ısındıktan sonra, kıydığımız ıspanakları ilave edebiliriz
 
ve hızlı ateşte fazla suyunu bırakmaması için kavuracağız
 
görüldüğü gibi ıspanaklarımız oldukça küçüldü
 
şimdi biraz tuz ilave edeceğiz
 
altını kapatacağız ve biraz soğuması için bekleyeceğiz
 
kavurduğumuz ıspanak soğudu
 
şimdi diğer malzemeleri ilave ederek içi tamamlıyoruz
 
1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynirimiz var demiştik
 
1 adet de yumurta beyazı
 
biraz karıştırıyoruz
 
milföy hamurlarımız biraz çözüldükten sonra...
 
biraz un serperek genişleteceğiz
 
parmak uçlarıyla, fazla büyük olmasını istemiyoruz
 
şöyle kenara bırakalım
 
çünkü ikinciyi de aynı şekilde genişleteceğiz
 
genişlettiğimiz milföy hamurlarının üzerine...
 
hazırladığımız ıspanaklı içi bırakıyoruz
 
üzerine diğer hamurumuzu kapatıyoruz
 
önce kenarları bir ruletle kesiyoruz
 
daha sonra tam ortadan ikiye kesiyoruz
 
fiyonk demiştik...
 
fiyonk yapmak için, tam ortasından büzdürüyoruz
 
ve az önce çıkan parçalarla da ortayı bağlıyoruz
 
böreklerimizi şekillendirdikten sonra...
 
yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüyoruz
 
yumurtadan sonra, fiyonklarımızın üzerine...
 
susam serpiyoruz
 
orta kısma serpmiyoruz
 
evet, artık böreklerimizi önceden ısıttığımız 190 derece...
 
fırına verebiliriz, kızarana kadar pişirelim
 
fiyonk böreklerimiz fırından çıktı, oldukça güzel kızarmış
 
şimdi ılık olarak servise sunacağız
 
Mütevazı Lezzetler mutfağında, bu bölümümüzde...
 
oldukça kolay bir börek tarifi paylaştık
 
"Fiyonk Börek"
 
bunu peynirli yaparsanız daha kısa sürede hazırlayabilirsiniz
 
denerseniz de beğeneceğinize inanıyorum
 
şimdiden Afiyet Olsun!
 
 
 ML® Fiyonk Böreği için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fiyonk Börek (görsel) Tarifleri Video Geleneksel Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |