125 gram margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı sirke
Tuz
Alabildiğince un
İÇİ İÇİN:
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı,
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Margarini, yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu, sirkeyi ve tuzu karıştırıp, yeterince un ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamuru ikiye bölüp, 10-15 dakika kadar dinlendirelim.
İnce ince kıydığımız kuru soğanı, margarin yağında yumuşayıncaya kadar kavuralım.
Soğanlar yumuşayınca ilk olarak ince kıyım sarımsağı, 1-2 dakika sonrada, kıymayı ilave edip, iyice kavuralım.
Yeterince tuz ve karabiber ekleyip, 1-2 sefer karıştırdıktan sonra ocaktan indirelim.
Hamurlardan birini kullanacağımız fırın tepsisinin ebadında ve şeklinde açıp, yağladığımız tepsiye yayalım.
Hazırladığımız kıymalı içi hamurun üzerine serpiştirip, diğer hamuru da aynı şekilde açarak için üzerine yerleştirelim.
2 çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını hamurun üzerine sürelim.
Fırına vermeden dilim dilim kesip, önceden ısıttığımız 180°C'li fırında pişirelim.
Üzeri kızarınca fırından çıkarıp, ılık olarak servis yapalım.
|