| 
 
 
 | 
Fıstıklı Yoğurtlu Tart Böreği | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157006 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2021 
335 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Posta Gazetesi
 
 
12 adet milföy hamuru ya da 3 peynirli katlı börek hamuru
 
6 dilim kaşar peyniri
 
1 çay bardağı çam fıstığı
 
2 su bardağı doğranmış pazı
 
1 su bardağı kıyılmış pırasa
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzerine:
 
2 çay bardağı süzme yoğurt
 
6 çay kaşığı tereyağı
 
 
Hazırlanışı sıvı yağda, doğranmış pırasaları ve pazıyı kavurun.
 
Baharatlarını serpin.
 
6 adet milföy hamurunu yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine pazılı karışımı paylaştırın.
 
Kalan 6 adet milföy hamurunun ortasını çay bardağı ile yuvarlak şekilde keserek çıkartın.
 
Pazıların üzerine delik milföyleri yerleştirin.
 
Ortalarına birer kaşık süzme yoğurtlu tereyağını koyun, fıstıkları serpin.
 
170 derecede altın rengini alana dek kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |