Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fıstıklı Nevzine (Kayseri)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fıstıklı Nevzine (Kayseri)

aşçıbaşım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.12.2016
Mesajlar: 30
Şehir: Yalova
Kısa URL: https://ml.md/lc124984
Gönderme Tarihi: 01.May.2017
1,382 defa indirildi / yazdırıldı




3-4 yemek kaşığı tahin
1 yumurta
3/4 su bardağı ceviz içi, iri kırılmış
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
125 gr eritilmiş tereyağı
Üzeri için:
3/4 su bardağı iç Antep fıstığı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte 20 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın. Eritilmiş yağı geniş bir kaseye alın. Üzerine, yumurta, yoğurt, vanilya, tahin ve cevizi ekleyip karıştırın. Sert bir hamur elde edecek şekilde azar azar unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Yuvarlak bir tepsi ya da kelepçeli kek kalıbına hamuru bastırarak yayın. İç Antep fıstığı hamurun üzerine içine gömülecek şekilde yayın. Bıçakla dilimleyin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıyı fırından çıkartıp soğumuş olan şerbeti kepçe ile yavaş yavaş üzerine gezdirin ve şerbetini çekinceye kadar bekletin (Dilerseniz bu aşamada üzerine bir kapak kapatabilirsiniz). Dilimleyerek servis yapın.






Fıstıklı Nevzine (Kayseri) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(1 adet Fıstıklı Nevzine (Kayseri) 8,424 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort