400 gr beyaz un
 
20 gr yaş maya
 
10 gr tuz
 
200 ml ılık su
 
25 gr margarin
 
15 gr şeker
 
20 gr fıstık
 
20 gr kimyon
 
10 gr hardal
 
 
Unu tezgâha eleyin. Ortasına çukur açın. Mayayı, suyu ve tuzu ekleyin. Mayayı parmaklarınızla yumuşatın. Yağı, şekeri, file fıstığın bir kısmını, kimyon ve hardalı çukura dökün. Malzemeleri karıştırın. Unu hamur kıvamında yoğurup üzerini örterek 30-35 dakika dinlendirin. Hamurunu 15-20 dakika yoğurun. Somun ekmek şekline getirin. Fırın tepsisine alın ve üzerini artakalan file fıstıkla kaplayın. Tepside hamurun üzerini örtün ve 25-30 dakika dinlendirin. Fırını 180-190 derece ısıtın. Ekmek hamurunu 25-30 dakika pişirin.
  
 |