|
Fıstıklı Kebap (Acı Soslu) |
|
napolitan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2011
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76815
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2012
1,839 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı (sos için) domates salçası
1 Çay Bardağı (sos için) su
1 Yemek Kaşığı (sos için) biber salçası
500 gr yagsız kıyma
100 gr (sos için) sana kase
5 Çorba Kaşığı çam fıstıgı(iri çekilmiş)
2 Yemek Kaşığı (sos için) nişasta
1 Yemek Kaşığı (sos için) pul biber
2 Diş (sos için)dövülmüş sarmısak
150 gr kuyruk yagı(robotta nohut büyüklüğünde çekilmiş)
Robotta nohut büyüklüğünde çekilmiş kuyruk yagına tüm malzememize yetecek kadar tuzu ekleyip karıştırıyoruz tuzu iyice yedirdikten sonra kıymayı ve çam fıstıgını koyup iyice karıştırıyoruz ve kıymamızı dinlenmesi için buzdolabının en alt kısmınıa koyuyoruz. Ayrı bir tavada sos için malzemelerimizin hepsini yağ hariç koyup iyice karıştırıyoruz sonra ocagın üzerine koyuyoruz yagımızıda ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz sosumuz hazır dolptan kıymamızı çıkarıp kalın şişlere ceviz büyüklüğünde kıymalar yuvarlayıp peşpeşe takıyoruz ve mangalda iyice pişiriyoruz servis yaparken tabagın yanına sosumuzla birlikte közde pişirecegimiz yeşil biberlede servis yapabiliriz.
|
|