| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fıstıklı Kaymaklı Katmer | 
 
  | 
YENİ 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.01.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94950 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2014 
1,985 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
3- 4 su bardağı un
 
Aldığı kadar su
 
İçi için:
 
200 gram kaymak
 
100 gram antepfıstığı
 
1 su bardağı şeker
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Öncelikle derin bir kabın içine tuzu, unu ekleyip karıştırmaya başlayın. Üzerine yavaş yavaş su ekleyip iyice homojen bir hamur olana dek yoğurun. Bu hamuru bezelere ayırıp bir kabın içine alın ve üzerine sıvı yağı dökün. Hamurlar iyice yağlansın. Bu şekilde bir gece bekleyebilir. Ya da en az 25 dakika kadar dinlendirin. İçi için de kıyılmış fıstıkları kaymak, şeker ve yağ ile karıştırın. Hamuru oldukça ince bir şekilde açıp üzerine elinizle tepsideki yağdan gezdirin ve her tarafına yayın. Kaymaklı fıstıklı karışımdan paylaştırıp kat kat katlayın. Hamurun kalanını da üzerine kapayıp kenarlardan sıkıca kapatın. Tavada ya da fırında pişirip ikram edin. Sıcak sıcak servis tabağına alın. Bu hamurdan aynı zamanda Boşnak böreği de yapılır bilginiz olsun. Yani hamur yağın içinde beklediği için çok güzel açılıyor. Açılırken de yırtılmıyor. Hem tatlı hem tuzlu ikramların harika bir hamurudur bu.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fıstıklı Kaymaklı Katmer Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |