|
|
Fıstıklı Kayısılı Pilav |
|
kinot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu |
Kısa URL: https://ml.md/lc78445
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2012
2,005 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çorba Kaşığı dolmalık fıstık
3 Bardak sıcak su
10 Adet kuru kayısı
2 Bardak Pirinç
1 Tatlı Kaşığı tuz
Pirinçleri iyice yıkayıp yaklaşık 20 dk.sıcak suda bekletin.kayısıları bol suda yıkayıp,doğrayın.dolmalık fıstıkları yağsız tavada hafifçe pembeleştirip 1 kaseye alın.2 yemek kaşığı margarini bir tencerede eritin.pirinçleri süzüp tencereye ilave edin.bir süre kavurduktan sonra kaynar suyu ve tuzu ilave edin.suyunu bir miktar çekince fıstıkları ve kayısıları ilave edin.kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
|
|
Fıstıklı Kayısılı Pilav Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|