1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı yoğurt
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1,5 su bardağı irmik
 
1 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
2 yemek kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı (hamura)
 
Üzeri için:
 
Toz antepfıstığı
 
Şerbeti İçin:
 
2 su bardağı su
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
Birkaç damla limon suyu
 
 
Şerbeti kaynatıp soğumaya bırak. Yumurtayı çırp, yoğurt ve sıvı yağı ekle. Un, irmik, kabartma tozu ve fıstığı ekleyip yoğur. Yuvarlak şekiller verip tepsiye diz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişir. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dök. Üzerini toz fıstıkla süsleyip dinlendirdikten sonra servis et.
 
 
 
  
 |