| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fıstıklı Havuç Tatlısı | 
 
  | 
karayaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73575 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2012 
2,355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. havuç
 
1 su bardağı kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı
 
1 su bardağı toz şeker
 
3 çorba kaşığı buğday nişastası
 
1 paket vanilya
 
Üzerine:
 
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
 
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
 
Havuçları temizleyip tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek 10 dakika haşlayın. Havuçlar ılındıktan sonra rendeleyin. Toz şeker, vanilya ve nişastayı 1 su bardağı suda eritin. Havucu koyarak koyulaşana dek pişirin. Dövülmüş yer fıstığını ekleyip ocaktan alın. Suyla ıslatılmış cam bir kaba döküp buzdolabında soğutun. Üzerine Hindistan cevizi ve limon kabuğu rendesi karışımı serpin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fıstıklı Havuç Tatlısı Tarifleri Çilek Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |