Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fıstıklı Gelin Bohçası (Kahramanmaraş)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fıstıklı Gelin Bohçası (Kahramanmaraş)

ibrahim ibo
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.02.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc140448
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2019
898 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

Hamuru için:
1 kg baklavalık un
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
Hamurları açmak için:
1 su bardağı nişasta
İçi için:
2 su bardağı toz antepfıstığı
300 gram kaymak
Şerbeti için:
3 litre su
1,5 kg toz şeker
Yarım limon suyu

Hamur için unu yoğurma kabına eleyin, içine yumurta, tuz ve suyu ilave edip kulak memesinden daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi oklava ile üzerine nişasta serperek ince olacak şekilde tepsi büyüklüğünde açın. 4 adet yufkayı aralarına tereyağı sürüp, toz antepfıstığı serperek üst üste koyun. En üstteki yufkanın üzerine toz antepfıstığı serpin ve hamuru 8 8 cm kareler halinde kesin. Karelerin ortalarına küçük birer parça kaymak koyun ve antepfıstığı serpin. Hamurların dört ucunu ortada birleştirerek bohça şekli verin. Kalan 8 adet yufkayı da dörderli gruplar olacak şekilde hazırlayın. Tüm bohçaları yağlanmış fırın tepişine yerleştirin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin ve tepsiyi eğerek fazla yağını akıtın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Şerbeti için su ve toz şekeri tencereye alın. Kaynayınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.







Fıstıklı Gelin Bohçası (Kahramanmaraş) Tarifleri Hatay Yemekleri



(1 adet Fıstıklı Gelin Bohçası (Kahramanmaraş) 4,813 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort