1 kg. kabak
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı nar ekşisi
 
1 tatlı kaşığı balsamik sirke
 
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
 
1-2 avuç kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı
 
1 tutam taze fesleğen
 
1-2 kaşık parmesan peyniri
 
1 çay kasığı Tuz
 
200 gr margarin
 
 
Kabakları iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan halka halinde doğrayın.
 
Kabakları biraz tuzlayın ve tost makinesinde ızgara yapın.
 
Kabakları geniş bir kayık tabağa yerleştirin.
 
Sarımsakları ezin; ertilmiş sanayağı, nar ekşisi, sirke, kuru fesleğen ile karıştırın; kabakların üzerine her yerine eşit şekilde dökün.
 
Parmesan peynirini ekeleyin; yerfıstıklarını serpin; taze fesleğen yaprakları ile süsleyin ve sunun.
 
 
 
  
 |