| 
 
 
 | 
Fıstıklı Enginar Kalpli ve Pazılı Pizza | 
  | 
nur bebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2017 
Mesajlar: 50 Şehir: Nallıhan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc122509 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2017 
1,750 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
420 gr hazır pizza hamuru
 
¼ su bardağı erimiş margarin
 
3 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
 
285 gr donmuş pazı
 
200 gr konserve enginar kalbi
 
1 su bardağı rende mozzarella peyniri
 
220 gr ufalanmış beyaz peynir
 
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
2 yemek kaşığı taze fesleğen
 
1 tutam tuz, karabiber
 
 
Ufak bir tavada yağ ve sarımsağı soteleyin.
 
Ateşten alın ve içine limon suyu, kuru fesleğen, tuz ve karabiber ekleyin.
 
Pizza hamurunu açıp istediğiniz şekli verdikten sonra pişirme kağıdı kaplı fırın tepsisine yerleştirin.
 
Yağlı ve limonlu sosu pizza hamurunun tabanına yayın.
 
Pazıların suyunu iyice sıkıp tüm malzemeyi pizza hamurunun üzerine serpiştirin.
 
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin ve taze fesleğen ile süsleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |