| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı | 
 
  | 
brokoli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2015 
Mesajlar: 22 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113344 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2015 
1,918 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
 
 
2 Çorba Kaşığı (70 Gr) Margarin
 
2 Su Bardağı Arpa Şehriye
 
4 Su Bardağı Sıcak Su
 
1 Adet Yemeklik Doğranmış Soğan
 
4 Dal Kıyılmış Taze Soğan
 
2 Adet Kıyılmış Sivri Biber
 
1er Çay Kaşığı Kimyon ve Pul Biber
 
1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
 
1/2 adet Kıyılmış Kırmızı Lahana
 
Tuz
 
 
Margarini tencereye alın. Margarin eriyince dolmalık fıstık ve arpa şehriyeyi ekleyip, 3 dakika kadar kavurun. Rengi dönünce yemeklik doğranmış soğanı ve biberi ilave ederek, 1 dakika kadar daha kavurun. Ardından kırmızı lahana ve baharatları ekleyin. 1-2 kez karıştırıp 4 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Kapağını kapatıp 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan önce taze soğanları ekleyip karıştırın.
 
 
Püf Noktası: Bu pilavı, arpa şehriyeyi 4 su bardağı suda haşlayarak da hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde hazırlarsanız, soğanı ve diğer tüm malzemeleri margarinle kavurduktan sonra haşlanmış arpa şehriyeyle karıştırmanız yeterli olacaktır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |