|
|
Fıstık Sarması |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80296
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2012
1,923 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 Gr Sana Mutlu Aile
800 gr Şerbet için su
1 Paket Hazırlanmış yufka
Yarım Şerbet için limon suyu
1200 gr Şerbet için toz seker
1 Kg. öğütülmüş antepfıstığı içi
Hazırlanmış yufkaları tezgâha üst üste serin; tam ortasından enine keserek iki parçaya bölün. İki parça yufka istifini üst üste koyun. Dikdörtgen bir tepsinin uzun kenarını ölçü alıp yufkaların iki yanından fazla kısımları kesip ayırın. İnce oklavayı bir yufkanın ucuna koyun. Yufkanın üzerine fıstık serpin; sonra yufkayı oklavaya rulo gibi sarın. Tezgâhtan kaldırmadan yufka rulosunu iki ucundan hafifçe büzüştürüp bir daha yuvarlayın. Sonra tepsinin içine enlemesine oklavadan sıyırın. Bu işlemi tepsi dolana kadar tekrarlayın. Tepsiye dizilen ruloları dilimledikten sonra, erimiş yağdan, kuru yer kalmayacak şekilde serpiştirin. Tepsiyi, kasap kâğıdı * ile örtüp 150 derecedeki fırına sürün; 20 dakika kadar pişirdikten sonra çıkarıp soğutmadan hazırladığınız şerbeti verin. Şerbeti çekmesini ve soğumasını bekleyin.
Not: Fıstıklı Sarmanın özelliği, yaprak sarması gibi yeşil görünmesidir. Kasap kağıdı, tatlının fırında kızarmayıp bu özelliğini koruyabilmesi için kullanılmaktadır.
|
|
Fıstık Sarması Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|