https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 - 2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
Dolgu için:
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş su
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
Kaplamak için:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş su
1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için:
50 g oda sıcaklığında tereyağı
100 g un
2 - 2,5 yemek kaşığı toz şeker
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 3 dakika çırpın. Şekerli vanilini, sıvı yağ, süt ve fıstık ezmesini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Mikseri düşük devire alın ve hazırladığınız un karışımını azar azar ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda keki fırından çıkarın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pastacı kremasını 2,5 çay bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. İki kremayı birleştirip 1 dakika çırpın. Keki üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi sürün. Hazırladığınız kremanın yarısını yayın ve ikinci kat keki koyun. Fıstık ezmesi ve kalan kremayı üzerine yayın. Üçüncü kat keki kapatın.
Pasta kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Karamel sosu ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Çikolata parçalarından üst süsleme için 1 yemek kaşığı ayırıp kalanları pasta kremasına ekleyin. Spatula ile karıştırıp pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tereyağı, un ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Ayırdığınız 1 yemek kaşığı çikolata parçalarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğutun. Pastanın üzerine serpin ve dilimleyerek servis yapın.
|