| 
 
 
 | 
Fırında Zeytinli Patlıcan | 
  | 
Cemo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100285 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2014 
1,782 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
30 gr margarin
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 adet bostan patlıcanı
 
1 çay bardağı siyah zeytin
 
2 adet domates
 
300 gram kıyma
 
2 çorba kaşığı kapari
 
Yarım demet maydanoz
 
3-4 dal taze kekik
 
6 adet kiraz domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ön hazırlık olarak patlıcanları boylamasına ikiye bölüp içlerini çıkarın. Üzerlerine sıvıyağı sürüp kenara alın. Zeytinleri ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp doğrayın. Margarini geniş bir tavaya alıp üzerine kıymayı ilave edin. 1-2 dakika sonra patlıcanların içinden çıkan parçaları küp doğrayıp üzerine ilave edin. Patlıcanların rengi dönünce domatesleri ekleyin. Tüm malzemeyi birlikte birkaç dakika daha soteleyip ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ve kaparileri de harca ekleyip karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine paylaştırıp bir fırın tepsisine koyun. Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanlar pişene kadar tutun. Kekik dalları ve kiraz domateslerle süsleyerek servis yapın.
 
 
Not: Zeytin ve kapari tuzlu olduğundan yemeğe tuz eklerken bunu dikkate alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |