| 
 
 
 | 
Fırında Yağsız Patates Kızartması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168340 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2022 
498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet patates
 
Bir yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım çay kaşığı kadar; toz pul biber ve tuz
 
 
Fırın tepsisinin altına yağlı kağıdı serin.
 
Patateslerin kabuklarını soyun.
 
Yuvarlak yuvarlak kesip daha sonra uzun uzun dilimleyin.
 
Bu kesme yöntemiyle patatesleriniz hem çıtır hem de çok olur.
 
Akabinde bir kabın içinde üzerine zeytinyağını ve baharatı dökün.
 
İyice karıştırıp tepsiye dağıtın.
 
Patateslerin üst üste kalmamasına dikkat edin.
 
200 derece ısıtılmış fırına verin.
 
Yaklaşık 30 dakika sonra çıtır ve yağsız patatesleriniz tüketilmeye hazır!
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |