600 gr. tavuk göğsü
100 gr. tereyağı
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kekik veya karışık otlar
1 çay kaşığı kimyon
Karabiber
Tuz
Bir kap içerisinde tereyağı, rendelenmiş sarımsak, kekik, kimyon, tuz ve karabiber krema haline getirilir.
Tereyağı ile iyice tavuk etlerimizi güzelce yağlayıp fırın kabına yerleştirelim.
Fırının tabanına pişirme sırasında buhar oluşturmak için su ile dolu ısıya dayanıklı bir borcam koyun.
30-40 dakika ya da tavuk etleri iyice kızarana kadar 190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.Eğer tavuk pişmediği halde üzerleri yanmaya başladıysa aliminyum folyo ile kapatıp güzel bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.
|