| 
 
 
 | 
Fırında Tel Şehriyeli Sütlaç | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112062 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2015 
2,216 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak telşehriye
 
1 litre süt
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
1 yemek kaşığı un
 
1 litre süt
 
1 bardak toz şeker
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 yumurta sarısı
 
 
Sütün içine un , nişasta seker ve vanilyayı koyup muhallebi kıvamında pişirelim.
 
Kesinlikle koyu olmamalı zira şehriyelerde düşünülmeli.
 
Bir taraftada tel sehriyeler sanayagda biraz kavrulduktan sonra yapılan muhallebinin içine yagı süzülerek koyup ocagın altını kapatabiliriz.yumurta sarısı ile 1 kase sütlacı çırpın ve karışımı kapların üzerine eşit olarak paylaştırın. tepsiye 2 parmak sıcak su koyun tel şehriyeli sütlaçları koyduğunuz fırın kaplarını dizin.fırının üst ısıtıcılarını açın sütlaçların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |