| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Taze İncir | 
 
  | 
HandeT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2005 
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4571 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2006 
3,101 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
12 taze siyah incir
 
3 yemek kasigi pudra sekeri
 
1 yemek kasigi portakal suyu
 
55 gr. ceviz (ikiye bölünmüs)
 
1 yemek kasigi bal
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Firini 200 derecede isitiniz. Derin yanmaz bir kabin dibini yaglayarak,
 
incirleri bu kabin içinde yan yana diziniz. 2 yemek kasigi pudra sekeri ve
 
portakal suyunu incirlerin üzerine dökünüz. 20 dak. firinda pisiriniz.
 
Pisirirken kaptaki suyu zaman zaman incirlerin üzerine kasikla dökünüz.
 
Cevizleri ekleyin ve kalan pudra sekerini üzerine serpistirin. Firinin isisini
 
150 0C ye düsürünüz ve 10 dak. daha pisiriniz. Incir ve cevizleri firindan
 
alarak servis tabagina yayiniz. Bal ve portakal çiçegi suyunu, firinda
 
pismekte olan sosa ekleyiniz ve düsük isida bir süre isitiniz. Elde etmis
 
oldugunuz bu surubu incir ve cevizlerin üzerine dökerek sicak veya soguk
 
olarak yoğurtla servis yapiniz
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Taze İncir Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |