| 
 
| 
 
 
 | 
 
FIRINDA TAVUKLU MANTI | 
 
  | 
nevra 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.05.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23691 
Gönderme Tarihi: 08.May.2008 
2,722 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 g un
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
İrice bir tavuk göğsü
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Kırmızı biber
 
 
Un, yumurta, su ve tuzdan hamur elde edilir. Yarım saat dinlendirilir. Bezelere ayrılıp tahtada 3-4 mm kalınlığında açılır. Karelere kesilir. Dört ucundan birleştirilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Sıcak fırına verilerek kızartılır. Diğer taraftan da tavuk haşlanmaya bırakılır. Et piştikten sonra sudan çıkartılır. Tavuk suyu olduğu gibi kızarmış olan mantının üstüne dökülür. Tenceredeki su 4 su bardağını geçmemelidir. Ocağın üstünde çevire çevire pişirilerek suyu çekmesi sağlanır. Suyu iyice çektikten sonra tavuk göğsü didilerek üzerine serpiştirilir. Kızdırılmış yağ üzerine dökülür.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
FIRINDA TAVUKLU MANTI Tarifleri Katmer Tarifleri
 | 
 
 
 
 |