| 
 
 
 | 
Fırında Tavuklu Kabak Dolması | 
  | 
Müzeyyen Kavalcı 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 20.07.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100049 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2014 
1,724 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet kabak
 
250 gr tavuk kıyması
 
1 su bardapı pilavlık bulgur
 
1 adet soğan
 
1 demet dereotu
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 adet iri domates
 
 
Kabakların kabukları kazınır. Ortadan ikiye kesilir ve tatlı kaşığıyla oyulur. Soğan ve dereotu çok ince kıyılır. Diğer malzemeler ve 1 su bardağı su  eklenir, karıştırılır. Kabakların içine gevşek olarak doldurulur. Fırın kabına dizilir. Ağızlarına dilimlenmiş domates konur. 1 bardak su gezdirilir. Üzeri pişirme kağaıdıyla sarılır. 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |