6 adet yeşil çan biber
4 yemek kaşığı margarin
3 adet orta boy soğan
3 diş büyükçe sarımsak
500 gr tavuk kıyması
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ekmek kırıntısı
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
biraz doğranmış taze fesleğen
1 su bardağı rendelenmiş permesan peyniri
Biberleri enlemesine ikiye bölüp 12 parça elde edin, içlerini temizleyin.
soğanı doğrayın, sarımsağı kıyın. (soğan doğrandığında 1 su bardağı dolusu olmalı)
Tavaya margarini alın eriyince soğanı ve sarımsağı ekleyerek yaklaşık 5 dk soteleyin sonra ocağı kapatıp kıymayı,salçayı, tuzu, karabiberi, ekmek kırıntısını, süt ve yumurtayı ekleyip güzelce yoğurun ya da karıştırın.
iç malzemesini biberlerin içine eşit bir şekilde paylaştırın ve yağlanmış fırın tepsisine sıralayın, biberlerin kurumaması için 1 su bardağı kadar da kenarından kaynar su dökün.
180 derece ön ısınmış fırında yaklaşık 50-60 dk civarı pişirin.
pişmesine 15 dk kala fırından alıp üzerine doğranmış fesleğen ve permesan peyniri ekleyip tekrar fırına verin. ( Bu aşama isteğe bağlı)
|