| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Tavuklu Bezelye (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56633 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2010 
5,189 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler mutfağına hoşgeldiniz
 
bu bölümümüzde bir sebze yemeği tarifi paylaşacağız
 
"Fırında Tavuklu Bezelye"
 
ama isterseniz önce gerekli malzemeleri öğrenelim
 
sonra yapımına birlikte geçelim
 
2 kilo kabuklu taze bezelye
 
yarım kilo tavuk kuşbaşı
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
1 adet orta boy havuç
 
2 adet orta boy patates
 
2-3 adet sivri biber
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
ve 1,5-2 su bardağı tavuk suyu ya da su
 
üzeri için; 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
 
ve 4-5 adet domates
 
malzemelerden sonra, soğanımızı doğrayarak işlemlere başlayalım
 
2 adet orta boy kuru soğanımız var demiştik
 
ince bir şekilde doğruyoruz
 
sırayla diğer sebzeleri doğramaya devam ediyoruz
 
havucumuzu da minik küp şeklinde doğruyoruz
 
havuçtan sonra patatesleri de aynı şekilde...
 
küp biçiminde doğruyoruz
 
patatesten sonra, çekirdelerini çıkardığımız biberleri...
 
biraz iri şekilde doğruyoruz
 
son olarak da üst malzemesi domatesler vardı
 
kabuklarını soymuyoruz, ince halkalar şeklinde doğruyoruz
 
domateslerden sonra, artık doğrama işlemimizi bitirmiş olduk
 
sebzeleri doğradıktan sonra ateşin başına geldik
 
tencereyi ateşe yerleştirdik, yağımızı bıraktık
 
şimdi biraz ısınmasını bekliyoruz
 
ve öncelikle soğanımızı ilave ediyoruz
 
şöyle, gevşeyene kadar kavuruyoruz
 
herzaman biraz daha sararması için bekleriz
 
şimdi tam pişirmiyoruz soğanları, üzerine havucu ilave ediyoruz
 
şöyle 4-5 dakika da havuçları çeviriyoruz
 
şimdi tavuğu atalım
 
dikkat ediyorsanız tam olarak pişirmiyoruz
 
tavuk da beyazlaşana kadar kavrulacak
 
tavuk da yarım olarak pişti
 
temizlediğimiz tanelediğimiz bezelyeleri atıyoruz
 
2 kilo bezelyeden, 950 gram bezelye içi çıktı
 
sert olduğu için öncelikle 5-6 dakika bezelyeyi kavuruyoruz
 
şimdi artık arka arkaya salçayı...
 
şöyle bir kaç çevirdikten sonra...
 
biberi ve patatesi ilave ediyoruz
 
şöyle bir 3-4 dakika daha kavuruyoruz
 
artık tuz da atalım, şöyle gene karıştıralım
 
ve iki su bardağı tavuk suyunu ilave edelim
 
fakettiyseniz bezelyeyi önceden haşlamadık
 
besin değeri suya çıksın istemediğimiz için
 
ve çabuk pişmesini istediğimiz için de düdüklüde pişiriyoruz
 
şimdi kapağını kapatacağız buharı çıkınca...
 
7-8 dakika pişireceğiz
 
buhar çıktı, pimi iniriyoruz, ateşi kısıyoruz
 
normalde bizim düdüklümüzde 10 dakika pişiyor...
 
8 dakika yeterli
 
artık pişti ve kapatıyoruz
 
bezelyemizin yüde 85'i pişti şimdi geri kalanı fırında pişecek
 
düdüklümüzü açalım...
 
yemeğimizi fırın ısısına dayanıklı bir kaba boşaltıyoruz
 
şimdi güzelce düzeltelim
 
normalde fırın yemeklerinde kaşar en son serpilir
 
biz yanmasın sadece lezzetini versin istiyoruz
 
bu yüzden önce kaşar peynirini serpiyoruz
 
şimdi son olarak domateslerimizi yerleştiriyoruz
 
fırını 180 derecede yaktık, bu arada ısınıyor, onu da belirtelim
 
domateslerimizi de yerleştirdik
 
şimdi artık yemeğimizi fırına veriyoruz...
 
domatesler kendilerini bırakana kadar pişiriyoruz
 
evet yemeğimiz çok güzel pişmiş
 
biraz soğuduktan sonra servise sunabiliriz
 
artık yemeğimizi servise alalım
 
şöyle domatesi de olsun
 
düzeltelim, ve afiyetle yiyelim
 
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümümüzde de...
 
lezzeti yoğun, zahmeti az, çok güzel bir yemek hazırladık
 
"Fırında Tavuklu Bezelye"
 
en kısa sürede deneyeceğinizi ve beni hatırlayacağınızı biliyorum
 
şimdiden Afiyet Olsun!
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Tavuklu Bezelye (görsel) Tarifleri Video Makarna Tarifleri
 | 
 
 
 
 |