| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Tavuklu Bamya (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38927 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2009 
3,391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler mutfağından selamlar sevgiler
 
bu bölümümüzde yaza özgü güzel bir sebze yemeği yapacağız
 
"Fırında Tavuklu Bamya"
 
ama önce malzemeleri öğrenelim
 
sonra birlikte yapımına geçelim
 
yarım kilo bamya
 
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
 
1 adet iri kuru soğan
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 su bardağı rendelenmiş domates
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
ve 1 tatlı kaşığı tuz
 
malzeme listesinden sonra yemeğimizin yapımına...
 
soğanı doğrayarak başlayalım
 
1 adet soğanımız var demiştik, ince olarak kıyıyoruz
 
bamyaların sünmemesi için...
 
öncelikle dikkatli bir şekilde baş kısımlarını...
 
külah şeklinde çıkartıyoruz
 
işlem bittikten sonra üzerine...
 
1 tatlı kaşığı tuz...
 
1 çorba kaşığı sirke ilave ediyoruz
 
ve bol miktarda soğuk su ekliyoruz
 
bu suyun içinde yarım saat kadar beklettikten sonra...
 
süzgece çıkartacağız ve bol suyla tekrar yıkayacağız
 
tencereyi ateşe bıraktık
 
1 çay bardağı kadar sıvı yağını da ilave ettikten sonra...
 
az önce doğradığımız soğanları ekliyoruz
 
üzerine çabuk kavrulması için tuzunu peşin olarak ekliyoruz
 
soğanlar şeffaflaşana kadar kavuruyoruz
 
artık soğanın üzerine salçayı ilave edelim
 
ve birkaç tur çeviriyoruz
 
salçadan sonra rendelediğimiz domatesi de ekliyoruz
 
artık kapağı kapatacağız
 
ve domates salçamsı bir ifade alana kadar pişireceğiz
 
evet karışımımız istediğimiz kıvama geldi
 
şimdi bamyamızı ekleyebiliriz
 
az sonra tavuk suyunu ekleyeceğiz
 
eklemeden önce bir kaç dakika kapaksız olarak karıştırıyoruz
 
1 su bardağı tavuk suyunu ilave ediyoruz
 
ve tencerenin kapağını kapatıyoruz
 
orta ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz
 
artık istediğimiz süre doldu ve kapatıyoruz
 
haşladığımız tavukları uygun büyüklükte bir fırın kabına didikliyoruz
 
artık az önce hazırladığımız bamyayı üzerine dökebiliriz
 
farkındaysanız bamya tam pişmedi
 
fırında tavukla birlikte çok güzel bir lezzet kazanacak
 
lezzetinin yerinde olması için ve kurumaması için...
 
üzerini alüminyum folyo kapatacağız
 
fazla sıkmaya gerek yok
 
şimdi yemeğimizi öncecen ısıttığımız 180 derece fırına vereceğiz
 
20 - 25 dakika kadar pişireceğiz
 
fırında tavuklu bamyamız oldu
 
çok da güzel görünüyor, biraz ılıdıktan sonra servise sunabiliriz
 
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümde...
 
"Fırında Tavuklu Bamya" hazırladık
 
güzel, değişik, lezzetli bir yemek oldu
 
en kısa sürede denemeniz dileğiyle Afiyet Olsun!
 
 
 ML® Fırında Tavuklu Bamya için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Tavuklu Bamya (görsel) Tarifleri Video Çorba Tarifleri
 | 
 
 
 
 |