| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Tavuk Mücver | 
 
  | 
baraka 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2017 
Mesajlar: 50 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129490 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2017 
1,388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 tavuk göğüs eti
 
2 patates
 
1.5 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 havuç
 
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
 
1 çay bardağı mısır
 
Yarım demet maydanoz
 
1.5 yemek kaşığı un
 
1.5 su bardağı tavuk suyu veya süt
 
40 gr tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tencereye yeteri kadar su alıp tavuk etini haşlayın. Tavuk etinin haşlanmasına yakın küp doğradığınız patates ve havuçları ilave edip haşlamaya devam edin. Tavuk göğsünü elinizle didikleyip kemiklerinden ayırın. Derin bir kapta tavuk göğsü, bezelye, patates, ince kıyılmış maydanoz, havuç ve mısırı karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Diğer yanda fırın tepsisini yağlayıp biraz un serpin veya yağlı kağıt serin. Hazırladığınız karışımı tepsiye yayın. Sos tenceresine tereyağı alın. Üzerine 1.5 yemek kaşığı unu ekleyip biraz kavurun. Piliç etini haşladığınız suyu veya sütü ilave edip beşamel sos hazırlayın. Sebzeli tavuk karışımının üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peynirini bu karışımın üzerine ilave ettikten sonra 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "mahitap" tarafından gönderildi. 30.12.2019
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Tavuk Mücver Tarifleri Hindi Tarifleri
 | 
 
 
 
 |