1 küçük tavşan
 
Baharat
 
Toz hardal
 
1 büyük soğan
 
25 gr. bacon veya salam
 
1 defne yaprağı
 
4 çorba kaşığı et suyu veya su
 
284 cc. süt
 
25 gr. margarin
 
25 gr. un
 
750 gr. püre haline getirilmiş patates
 
 
Parçalanmış tavşan soğuk tuzlu suda en az 1 saat pişirilir.
 
Çıkarılıp, temiz bir bezle kurulanır. İyice haharatlanır ve hardallanır.
 
Soğan ince ince doğranu ve salam ufak parçalara ayrılır.
 
Tavşan parçalan ısıya dayanıklı bir tepsiye yerleştirilir ve salam eklenir, soğan, defne ve et suyu eklenir.
 
Üzeri kapatılıp orta ateşte 1 saat (tavşan yumuşayana kadar) pişirilir.
 
Suyunu süzüp aldıktan sonra 284 cc.'ye süt ile tamamlanır.
 
Yağ bir tavada eritilir.
 
Un ve tavşan suyu yavaşça ilave edilir. Kaynatılır, devamlı karıştırark 13 dakika pişirilir.
 
Tavşan servis tabağına alınır. Üzerine sos dökülür. Etrafı patates püresiyle süslenir.
  
 |