1 kilo çinekop
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatı kaşığı hardal
 
1 tatlı kaşığı mayonez
 
1 adet limon suyu
 
1 tutam kişniş
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
50 gr. tereyağı
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
3 adet sivribiber
 
Maydanoz
 
Bir kaç adet defne yaprağı
 
 
Temizlediğiniz çinekopların her iki yüzeyine ikişer derin çizik atın, tuzlayın.
 
Zeytinyağı, hardal ve mayonez, limonun suyu, bir tutam kişniş, karabiber, pulbiberi karıştırıp balıkların içine dışına iyice yedirerek soslayın ve 1 saat dolapta dinlendirin.
 
Teflon fırın tepsisini yağlayıp, tabanına defne yaprağı sererek balıkları dizin. Halka doğranmış bol soğan, dilim domates, sivri biber ve bol maydonoz koyarak üzerini folye ile kapatıp 200 derece fırına verin.
 
30 dk sonra fırının üst ızgarasını açarak, folyeyi çıkartıp üzerine dilim tereyağı serpiştirerek fırının ızgara sında kızarana dek kurutmadan pişirin.
 
Haşlanmış patates ve havuç garnütürü ve bol yeşillik eşliğinde servis yapın.
  
 |