Malzeme
- ½ paket spagetti makarna
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı Sana
- Sosu:
- 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 1 su bardağı süt
- 5 adet sosis
- 2 adet yumurta
- ½ su bardağı galeta unu
- ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1. Derin bir tencereye bol su koyup, kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine tuzu, makarnayı ve zeytinyağını ilave edip, makarnaları 8 dak. haşlayın. Haşlanan makarnaların suyunu süzüp, soğuk sudan geçirmeden Sıvı Sana ile yağlayın. Yağlanmış makarnayı sıcakta tutun.
2. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırın, içine galeta ununu, kırmızı pul biberi, kekiği, tuz ve karabiberi ilave edip kavurun.
3. Küçük bir kâseye yumurtaları kırıp, içine sütü ilave edip, bir çırpıcı yarmıyla çırpın.
4. Sıvı Sana ile yağlanmış makarnayı ısıya dayanıklı bir fırın kabına veya tepsiye koyun. Üzerine yumurtalı, sütlü sostan dökün. Daha sonra üzerine boyuna ortadan ikiye kesip, dörde böldüğünüz sosisleri dizip, Sana Crème Bonjourlu ve galeta unlu karışımı üzerine serpin.
5. En son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip, daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dak. pişirip sıcak olarak servis edin.
|