25 Gr Sana Klasik
400 gr patates
3 Tatlı Kaşığı limonsuyu
2 Diş dövülmüş sarımsak
7 Dal taze soğan
1 Tatlı Kaşığı tuz
3 Tatlı Kaşığı kapari
1 Adet RENDELENMİŞ KURU SOĞAN
2 Adet yumurta
750 gr somon
Somonları yıkayıp, 1 bardak su ilavesiyle haşlayın.Ilındıktan sonra dikkatlice kılçıklarını temizleyin.Başka bir tencerede de patatesleri haşlayın.İyice haşlayıp, çatalla ezin.Derin bir kaseye tiftilmiş somon + patates + taze soğan + tuz +limonsuyu +sarımsak +yumurta ‘yı koyup, önce çatalla karıştırın.İyice karışan harçtan elinize alıp, ceviz büyüklüğünde toplar yapın.Tepsiye yağlı kağıt serip, üzerilerine margarin parçaları sürüp, kapari taneleriyle süsleyin.Fırını 200 dereceye ayarlayıp, üzeri kızarana kadar fırınlayın.Sıcak servis yapın.
|