| 
 | 
| Fırında Sirkeli Kuru Fasulye (Keşap Giresun) | 
|  | lütfiye usta Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2015
 Mesajlar: 23
 Şehir: Lefkoşa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc112148 Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2015
 2,105 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Keşap Kaymakamlığı
 
 1 Su bardağı kuru fasulye
 2 adet orta boy soğan
 1 kaşık tereyağı
 Tuz
 Salça
 4 adet maydanoz
 1 çay bardağı sirke
 1 adet sarımsak
 
 Önce tereyağı, soğan ve kıyma bir tencerede ateş üzerinde pembeleşene kadar kavrulur. 4 bardak  su ve tuz eklenerek, dövülmüş buğday veya mısır yarması  ile birlikte  pişirilir. Pişirildikten sonra üzerine pul biber eklenerek servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |