100 g AYTAÇ - PİLİÇ SALAM
 
2 adet yufka
 
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
2 adet yumurta (1 adet üzeri için)
 
100 g beyaz peynir
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
 
1 Tereyağını eritin.
 
2 Zeytinyağı, yoğurt, tereyağı, 1 adet yumurtayı karıştırın.
 
3 Yufkalardan birini düz bir zeminde açın, üzerine karışımın yarısını sürün.
 
4 İkinci yufkayı da onun üzerine yerleştirin, kalan malzemeyi sürün.
 
5 Yufkayı sekiz üçgen oluşturacak biçimde kesin.
 
6 Ayrı bir yerde ince kıyılmış dereotu, maydanoz, ince doğranmış AYTAÇ - PİLİÇ SALAM, beyaz peynir ve karabiberi karıştırın.
 
7 Kesilmiş yufkaların üzerine eşit olarak paylaştırın.
 
8 Sigara böreği gibi sarın.
 
9 Üzerine ayırdığınız yumurtanın çırpılmış sarısını sürün.
 
10 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
 
 
 
  
 |