100 g AYTAÇ - PİLİÇ SALAM
2 adet yufka
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta (1 adet üzeri için)
100 g beyaz peynir
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 Tereyağını eritin.
2 Zeytinyağı, yoğurt, tereyağı, 1 adet yumurtayı karıştırın.
3 Yufkalardan birini düz bir zeminde açın, üzerine karışımın yarısını sürün.
4 İkinci yufkayı da onun üzerine yerleştirin, kalan malzemeyi sürün.
5 Yufkayı sekiz üçgen oluşturacak biçimde kesin.
6 Ayrı bir yerde ince kıyılmış dereotu, maydanoz, ince doğranmış AYTAÇ - PİLİÇ SALAM, beyaz peynir ve karabiberi karıştırın.
7 Kesilmiş yufkaların üzerine eşit olarak paylaştırın.
8 Sigara böreği gibi sarın.
9 Üzerine ayırdığınız yumurtanın çırpılmış sarısını sürün.
10 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
|