| 
 
 
 | 
Fırında Şeftalili Kafes Tatlısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161846 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2021 
461 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet şeftali
 
12 adet milföy hamuru
 
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
 
Yarım limonun suyu
 
Bir tutam tarçın
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
2-3 çorba kaşığı tozşeker
 
Karamel sos için:
 
Yarım su bardağı pudraşekeri
 
2 çorba kaşığı soğuk su
 
3/4 su bardağı krema
 
 
Şeftalileri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. Kararmalarını önlemek için limon suyu sürün. Ceviz ve tarçını karıştırıp şeftalilerin çekirdek boşluklarına doldurun. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekleterek hafifçe yumuşamalarını sağlayın. Daha sonra geniş bir bardak ağzı ile şeftaliden biraz büyük yuvarlaklar kesin. Şeftalilerin cevizle doldurulmuş kısmı alta gelecek şekilde milföylerin üzerine yerleştirin. Kalan milföy hamurlarını kafes şeklinde kesin ve şeftalilerin üzerine kapatın. Kenarlarına hafifçe bastırarak yapışmalarını sağlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp tozşeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Karamel sos için pudraşekeri ve suyu küçük bir tavaya alıp, kısık ateşte altın rengi olana dek pişirin. Daha sonra üzerine dikkatli bir şeklide kremayı ekleyin ve pürüzsüz bir hal alana dek pişirin. Tatlı ile birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |