| 
 
 
 | 
Fırında Sebzeli ve Mantarlı Tavuk | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114121 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2016 
1,822 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet AYTAÇ TABAKLI PİLİÇ SPESİYAL BUT
 
1 adet kuru soğan (doğranmış)
 
250 gr mantar (doğranmış)
 
2 adet dolmalık yeşilbiber (jülyen doğranmış)
 
2 adet dolmalık kırmızıbiber (jülyen doğranmış)
 
4 diş sarımsak (doğranmış)
 
3 dal biberiye
 
1 çay kaşığı kekik
 
½ çay kaşığı toz pul biber
 
1 su bardağı domates sosu
 
½ su bardağı su
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
 
1 Malzemeleri hazırlayın.
 
2 Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve tavukları ekleyin. Arkalı önlü kızartın.
 
3 Soğan ve mantarları ayrı bir fırın güvecine alın ve kavurun. Sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
 
4 3 dal biberiyeyi ekleyin. Baharatları, biberleri, domates sosunu ve suyu ekleyip bir süre daha pişirin.
 
5 Üzerine AYTAÇ TABAKLI PİLİÇ SPESİYAL BUT ları ekleyin. Güvecin kapağını kapatıp önceden ısıtılmış 175 derece fırına verin.
 
6 Servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |