| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Sebzeli Pilavlı Tavuk | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108245 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2015 
1,679 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1,5 su bardağı bulgur
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
2 adet yeşil biber
 
2 adet közlenmiş kırmızı biber
 
2 adet közlenmiş patlıcan
 
1,5 su bardağı pirinç
 
1 adet soğan
 
2 adet kabak
 
2 yemek kaşığı margarin
 
Üzeri için:
 
3 parça tavuk budu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yeteri kadar tavuk suyu
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
 
Öncelikle 1 tane soğanı yemeklik olacak biçimde doğrayın. Tencereye sıvıyağı ve margarini katın ve soğanı kavurun. Soğan yeteri kadar kavrulduktan sonra 1 çorba kaşığı domates salçasını, bulguru ve 1.5 su bardağı pirinci kabınıza boşaltın. Fırın kabına pilav ve bulguru da ekleyin.
 
Pilavın etrafına haşladığınız tavuk parçalarını güzelce dizin. Kenarlarına 2 tane kesilmiş ve sotelenmiş kabak, közlenmiş patlıcanları ve biberleri de güzelce yerleştirin. Üstüne tavuk suyu ekleyip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yeterince pişirin. Servise hazır demektir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Sebzeli Pilavlı Tavuk Tarifleri Tavuk Yemekleri
 | 
 
 
 
 |