800 gr. patates
 
80 ml. sıvıyağ
 
6 diş sarımsak
 
4 dal biberiye
 
250 gr. kiraz domates
 
4 adet mercan
 
40 ml. limon suyu
 
200 ml. balık suyu
 
1 paket iç bakla
 
tuz
 
karabiber
 
 
Patatesleri soyup iri küp doğrayın, iri bir tavada yağı kızdırın, patatesleri karıştırarak kızartın. Soyulmuş sarımsakları, biberiyeyi ve kiraz domatesleri de ekleyip 2 dakika kavurun. Tuz, karabiber serpin, derin bir tepsiye yayın. Balıkları temizleyip, yıkayın, kurulayın, balıkların yüzeyine birkaç çizik atın, tuz karabiber ve limon suyuna bulayıp sebzelerin üzerine yerleştirin. Balık suyunu kaynatıp balıkların üzerine dökün, 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin, sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 |