1 su bardağı ince irmik
 
1,5 su bardağı un
 
120 gr tereyağı
 
2,5 su bardağı süt
 
2,5 su bardağı su
 
4 çorba kaşığı kaşar rendesi
 
2 yumurta sarısı
 
100 gr brokoli
 
100 gr balkabağı
 
100 gr karnabahar
 
2 adet havuç
 
1 adet kırmızı soğan
 
1 diş sarımsak
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı baharat karışımı (nane, mercanköşk ve kıyılmış maydanoz)
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Süt, su, 1 tutam tuz, 1 kaşık tereyağı ve yarım kaşık baharatı bir tencerede kaynatın. Un ve irmiği ilave edin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin ve ılınmaya bırakın. Yumurta sarısı ve kaşarpeynirini ekleyin. Hamuru nemlendirilmiş zemine alın. Spatula ile yayın ve daireler kesin.
 
Doğranmış sebzeleri bol tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Dilimlenmiş soğanı sarımsakla birlikte zeytinyağında pembeleştirin. Sarmısağı içinden alıp sebzeleri ilave edin. Karabiber ve kalan baharatı ekleyip 5 dakika pişirin.
 
Kalan tereyağını eritin. Yağlanmış kalıba önce artan hamur parçalarını dizin. Sebze, hamur dilimleri ve tereyağı sıralamasıyla malzemeyi dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  
 |