4 dilim ince kesilmis kepek ekmegi veya tost ekmegi
 
4 adet iri domates
 
Yarim tatli kasigi kekik
 
1 limonun suyu
 
2 çorba kasigi zeytinyağı
 
1 çorba kasigi sirke
 
1 çay kasigi esmer seker
 
1 bas sarmisak (ikiye bölünmüs)
 
Yarim su bardagi küp küp dogranip haslanmis enginar
 
1 çorba kasigi ince kiyilmis maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ön hazirlik olarak firini isitin.
 
Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin disari çikmasi için hafifçe bastirin. Kesilmis taraflari üste gelecek sekilde domatesleri isiya dayanikli bir kaba yerlestirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer seker ve sirkeyi iyice karistirdiktan sonra domateslerin üzerine dökün.
 
Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diger yüzü olmak üzere firinda 30 dakika pisirin. Firindan çikartin ve ilinmaya birakin.
 
Ekmek dilimlerini iki yüzü de kizarincaya kadar pisirin. Ekmeklere, iyice dövülmüs sarımsaktan dilediginiz kadar sürün. Enginari, limon suyunda haslayarak küp küp dograyin ve domatesin içine doldurun. Ilikken servis yapin.
 
 
 
 
Fotoğraf "baron" tarafından gönderildi. 26.05.2019
  
 |