| 
 
| 
 
 
 | 
 
FIRINDA SALÇALI SİNARİT FİLETOSU | 
 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12702 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2007 
4,188 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kullanılacak malzeme: 
 
1 kilo sinarit balığı, 
 
1 baş soğan, 
 
1 havuç, 
 
1 kahve fincanı domates salçası, 
 
2 çorba kaşığı sadeyağ, 
 
1 kahve fincanı zeytinyağı, 
 
1+1/2 bardak su, 
 
1 kahve kaşığı kırmızı biber,
 
yeteri  kadar tuz.
 
 
Yapımı: Havuçla soğanı rendeleyip bir kuşaneye koymalı. Zeytinyağıyle sadeyağı da kattıktan sonra kuşaneyi orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Tahta kaşıkla karıştırarak soğanla havuçları kavurmalı. Soğanlar pembeleşince bir kahve fincanı suda eritilmiş domates salçasını katmalı. Birkaç defa karıştırdıktan sonra kuşaneye suyu dökmeli. Tuzla kırmızı biberi de serptikten sonra salçayı düğün çorbası kıvamına gelinceye kadar pişirmeli. Beri yanda sinarit balığının başını kestikten sonra balığın her iki tarafındaki etleri balıkların uzunluklarına doğru, ortalarındaki kalın kılçık hizasından keserek etleri çıkarmalı. Sonra bu etlerin kuyruk kısımlarından etle deriyi bıçakla hafifçe birbirinden ayırmalı. Bıçağın yüzünü deri kısmına doğru hafitçe meylettirmek suretiyle yürüterek deriyi yüzmeli. Sonra her parça balık etini yanlamasına üç parçaya bölmeli.
 
Filetoların hazırlanması sona erince bunları bol akarsuda iyice yıkamalı ve kuruladıktan sonra yağa bulanmış bir pyrex kayık tabağa yanyana sıralamalı. Üzerlerine de ateşten yeni indirilecek olan salçayı döküp pyrex tabağı kızgın bir fırına sürmeli.
 
Balıkları fırında yirmi dakika kadar tuttuktan sonra pyrex kayık tabağı fırından alıp  sofraya çıkarmalı ve servis yapmalı.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
FIRINDA SALÇALI SİNARİT FİLETOSU Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |