1 adet ananas
2 su bardağı su
1 su bardağı+4 çorba kaşığı toz şeker
2 adet vanilya çubuğu
2 adet elma
4 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
4 top vanilyalı dondurma
Ananası enlemesine ortadan ikiye kesin. Orta kısımlarını çıkarıp kenara kaldırın. Su ve toz şekeri bir kaba alın. İçine ananasları yerleştirin. Vanilya çubuklarını ikiye kesip, içlerini kazıyarak çıkarın ve kaba ekleyin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 40 dakika pişirin.
Elmaların kabuklarını temizleyip rendeleyin. Tereyağında kavurup, tarçın ekleyin. Fırından aldığınız ananasların ortalarına elmalı karışımı pay edin. Üzerlerine 2 'şer top vanilyalı dondurma yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
|