| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Pirinçli Köfte | 
 
  | 
Toprak Baba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114704 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2016 
3,008 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.lezzetgezegeni.com
 
 
500 gr kıyma
 
1 avuç pirinç (yarım saat önceden ıslatılmış)
 
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
 
1 adet büyük boy soğan
 
3 adet patates
 
Tuz
 
Sosu için:
 
3 su bardağı ılık su
 
2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
 
 
Soğanı rendeleyin. Pirinç, kıyma, soğan, karabiber ve tuzu yoğurun. Köfteler tombik ve uzun olsun. İki parmak gibi.
 
Köfteleri az yağda etrafı kızaracak kadar tavada şöyle bir döndürün.
 
Tepsiye elma dilim doğranmış patatesle sırayla dizin.
 
Su ve toz biberi karıştırın. Köfte ve patatesin üzerine dökün.
 
Tepsiyi ocağa alın. Kaynamaya başlasın. Köfteleri çevirin.
 
Suyu biraz azaldığında, fırına alın. 180 c de ortada pişene kadar fırında kalsın. Yemek suyunu çekip yağında kalacak.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Pirinçli Köfte Tarifleri Arnavut Yemekleri
 | 
 
 
 
 |