1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Tatlı Kaşığı limon suyu
1 Çorba Kaşığı sıvıyağ
1 Diş sarımsak
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Adet piliç
1 Çay Kaşığı kekik
1 Çay Kaşığı tuz
1 Tatlı Kaşığı kırmızı biber
Yarım limon suyu, dövülmüş sarımsak, sıvı yağı, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın. Bu karışımı piliçin her yanına sürün, 200 derece fırında pilici iyice pişirdikten sonra döndürerek kızartınız, ara sıra pilicin pişmesi suyunu üzerine sürün, patates veya pilav ile servis yaparsanı daha lezzetli olur. Eğer patates tercih ediyorsanız, piliç fırında pişerken, dilediğiniz şekilde patatesleri keserek fırında patates de kabuğunu soymadanda daha hoş olucaktır. Tabağın kenarlarına diziniz, aynı süre içinde patateslerin de pişmesini sağlayabilirsiniz.
|