1 adet AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Orta Boy Poşet
1 adet kuru soğan (dörde bölünmüş)
1 adet domates
4 adet sivribiber
3 adet patates
1 buçuk çorba kaşığı domates salçası
Yeterince tuz
Kızartmak için;
Sıvıyağ
1 AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇi yıkayın, temizleyin, soğan ve yeterince su ile birlikte haşlayın. Pişmesine yakın, tuz ilave edin, pişince ocaktan alın.
2 Suyunu süzün, 3 su bardağı suyu ayırın.
3 2 göğüs(kemiksiz olarak), 2 but olarak 4 parçaya ayırın. Fırın tepsisine dizin.
4 Domatesi yuvarlak dilimler halinde kesin, her bir porsiyon AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇin üzerine bir domates, bir sivri biber koyun.
5 Patatesleri, iki parmak büyüklüğünde kesin. Ayrı bir tavada kızartın ve tepsideki AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇlerin aralarına yerleştirin.
6 Domates salçasını, 3 su bardağı süzdüğünüz tavuk suyu ile çırpın ve AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇlerin üstüne gezdirin.
7 Önceden 180 derece ısıtılmış fırında domates ve biberler kızarıncaya kadar pişirin, sıcak servis yapın.
|