5 Adet pazı yaprağı
1 Çay Bardağı kaşar peyniri
50 gr zeytinyağı
5 Adet Domates
500 gr Biftek
1 Adet soğan
2 Adet defne yaprağı
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Eti beş parçaya bölüp, biraz dövün. Derin bir kapta biftekleri; zeytinyağı, soğan ve tuz ile marine edin ve buzdolabında 1 gece bekletin. Pişirmeden 1 saat evvel buzdolabından çıkarın. Bir yemek fırçası ile üzerindeki sosu temizleyin. Başka bir kapta pazıların yapraklarını ayıklayıp 1-2 dakika haşlayın ve süzün. Etlerin üzerine birer dilim domates ve doğranmış soğanları yerleştirin ve haşladığınız pazı yapraklarına sarıp fırın tepsisine dizin. Pazıların üzerine rendelenmiş domatesler, yağ, tuz ve karabiberi serpip, defne yapraklarını ilave edip, 220 dereceye ayarlı fırınımızda 30 dakika pişirin. Fırın ısısını 180 dereceye indirin ve etlerin üstüne rende peynir serpin. Peynirler hafif kızarana kadar tekrar pişirin. Fırını kapatıp, yemeği fırında 10 dakika dinlendirin.
|